Mobiliteitscentrum voor Aldel-personeel is opgeheven

Het mobiliteitscentrum dat voormalig Aldel-personeel naar nieuw werk moet begeleiden is opgeheven, omdat driekwart van de mensen aan een nieuwe baan is geholpen.
Van de 346 werknemers heeft 250 weer nieuw werk gekregen en daarmee is de ambitie van het centrum om minimaal zeventig procent weer aan een baan te helpen gehaald. Hierdoor is het mobiliteitscentrum overbodig geworden.
De overige werknemers die nog geen baan hebben gevonden, worden verder geholpen via de reguliere dienstverlening van gemeenten en UWV.

Doorstart Aldel
Van de 250 ex-Aldellers werker er in totaal weer 132 werknemers bij het aluminiumbedrijf omdat nieuwe eigenaar Gary Klesch zorgde voor een doorstart begin dit jaar.

Kritiek

In de afgelopen periode is er veel kritiek geweest over het functioneren van het mobiliteitscentrum. Volgens oud-werknemers van Aldel was er een gebrek aan opleidingsmogelijkheden en was er kritiek op de verdeling van het geld dat beschikbaar is om de mensen aan ander werk te helpen.

Waarom werd het mobiliteitscentrum opgericht?

Het mobiliteitscentrum werd in januari 2014 opgericht om het personeel van het failliete Aldel aan een andere baan te helpen. Het is een initiatief van de gemeente Delfzijl, UWV, provincie Groningen en het ministerie van Sociale Zaken.