Restaurant in de Molen trekt de aandacht van Amerikanen

Screenshot van het artikel op Thrillist.com.
Screenshot van het artikel op Thrillist.com. © RTV Noord
'Many of the Netherlands' best restaurants lay outside the border of Amsterdam', schrijft de Amerikaanse Elysia Brenner op Thrillist.com. Ze maakte een artikel over de beste restaurants van Nederland buiten Amsterdam. Brenner bezocht onder meer Restaurant in de Molen in Onderdendam.
Thrillist.com stuurt elke maand een mail naar vijftien miljoen abonnees. Hierin staat bijvoorbeeld: de 21 slechtste beslissingen die je kunt maken in Amsterdam, de 11 beste taco's in New York en de tien beste sushibars in Parijs. Je kunt aangeven voor welke stad je de nieuwsbrief wil krijgen.

Goed leven

Brenner, die negen jaar geleden naar Amsterdam kwam om bij haar vriend te wonen, is gecharmeerd van de menukaart van het Michelinsterrestaurant in Onderdendam: 'Chef Steven Klein Nijenhuis serveert alleen vlees van dieren die een goed leven hebben gehad. Dus geen kippen die in veel te kleine kooien zijn opgegroeid. Dat verzacht het geweten', schrijft ze in haar artikel.
Naast Restaurant in de Molen staan nog twaalf restaurants in het lijstje met beste restaurants van Nederland buiten Amsterdam.