'Kaartverkoop voor Johan Cruijff Schaal niet eerlijk'

De supportersvereniging van FC Groningen is niet te spreken over de kaartverkoop voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Bekerwinnaar FC Groningen speelt die wedstrijd op 2 augustus in de Amsterdam ArenA tegen landskampioen PSV.
Het stoort de supportersvereniging dat er al jaren goedkopere kaarten worden aangeboden via kanalen en relaties van de KNVB. Kampioenen in het amateurvoetbal krijgen ook de kans goedkoper kaarten te kopen.

Prijs moet gelijk zijn

'Het is prima dat ze die kaarten aanbieden, maar de prijs moet wel gelijk zijn', zegt voorzitter John Schurer van de supportersvereniging. 'Zij betalen maximaal een tientje, terwijl wij meer dan dertig euro moeten betalen. De supporters hebben er best wat voor over, kijk maar naar de bekerfinale in Rotterdam, maar dit is niet eerlijk.'
De supportersvereniging dacht in eerste instantie aan een kort geding, maar na overleg met hun advocaat kwam Schurer daar op terug. 'Er was maar een hele kleine kans dat we die zaak zouden winnen', zegt Schurer. Toch legt hij zich niet neer bij het prijsverschil.

Enorme achterban

'Wij zijn lid van de supportersvereniging Betaald Voetbal en daar is ruim zeventig procent van alle supportersverenigingen lid van', aldus Schurer. 'Dan heb je een enorme achterban van miljoenen mensen.' Daarmee is Schurer gesprekspartner van de KNVB en de politiek. 'Dit punt staat nu hoog op de agenda. We willen dit gewoon opgelost zien.'

Boycot

De Groningen Fanatics, de fanatieke aanhang, heeft aangekondigd de wedstrijd op 2 augustus te gaan boycotten. Ze noemen de Johan Cruijff Schaal 'een slap aftreksel van een seizoensopening' doordat de KNVB en de gemeente Amsterdam 'er een feestje van maken voor sponsoren en relaties'.
GF boycot de Johan Cruijff-schaal | http://t.co/K5EDuP6saD | pic.twitter.com/9juriHTYen
— Groningen Fanatics (@GF2003) 30 juni 2015