Hoesen is op dreef bij start oefencampagne

FC Groningen heeft vrijdagavond de traditionele seizoensopening tegen het regioteam uit de gemeente Eemsmond ruim gewonnen. In Uithuizermeeden werd het 1-18.
Opvallendste speler aan Groninger kant was Danny Hoesen. De spits speelde alleen de eerste helft mee en maakte vijf van de achttien doelpunten. Ook naast zijn treffers was de Limburger opvallend. Hij oogde gedreven en baalde opzichtig na een gemiste kans.

Nieuwelingen

De twee nieuwelingen, Abel Tamata en Bryan Linssen speelden allebei één helft. Linssen scoorde binnen twee minuten twee keer.
Ook Albert Rusnák (2x), Mimoun Mahi (2x), Maikel Kieftenbeld (2x), Michael de Leeuw (1x), Jarchinio Antonia (1x), Hans Hateboer (1x), Henk Bos (1x), en Lorenzo Burnet (1x) scoorden.
De eretreffer van regioteam werd gemaakt door Ties Weessies van VV Usquert.

SC Stadspark
Zaterdagavond speelt FC Groningen opnieuw. In de stad is SC Stadspark de tegenstander. De wedstrijd aan de Concourslaan begint twee uur later dan gepland en zal om 19.00 uur beginnen.