Jongetje geeft ijsjes aan politieagenten na ongeluk

Een hartverwarmende actie vrijdag van een jongetje in Hoogezand. Of beter gezegd: een verkoelende actie.
De jongen reed op de Industrieweg toen hij zag dat een auto op een andere auto was gebotst. Hierbij raakten twee mensen gewond. Brandweermannen, ambulancebroeders en politieagenten bekommerden zich in de hitte om de slachtoffers.

IJsje verdiend

Het jongetje bedacht zich geen moment en zei met een doos aardbeienijsjes in zijn handen tegen een politieagente: 'Jullie zijn zo hard aan het werk met dit warme weer, jullie verdienen een ijsje.' De hulpverleners vonden dat prachtig. Niet iedereen nam een ijsje, omdat een aantal van hen nog bezig was met het slachtoffer.

Massaal gedeeld

Fotograaf Dennis Venema uit Hoogezand maakte een foto van de ijscojongen. Hij zette de foto op zijn Facebook-pagina. De foto is massaal gedeeld. Ruim 900.000 mensen hebben hem gezien. Bijna 15.000 mensen vinden de foto leuk.

Trots

'Ik ben er best trots op dat mijn foto vandaag door zoveel mensen bekeken is. (...) Als fotograaf geeft dat wel een kick!', zegt Venema op zijn pagina.
De twee gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. De Industrieweg was enige tijd afgesloten voor het verkeer.