IJsbeertjes in Emmen krijgen warm welkom

© Wijbren Landman/Dierenpark Emmen
Bezoekers van Dierenpark Emmen konden zaterdag voor het eerst twee 'koele' dames zien: Noordje en Lale. De ijsbeertjes van tweeënhalf en anderhalf jaar oud verblijven sinds juni in het park. Sinds zaterdag kunnen bezoekers van de dierentuin kennis met ze maken.
Noordje en Lale hadden geen last van de tropische temperaturen. Ze speelden volop op het land en in het zwemwater. Kinderen konden tussendoor ijsjes voor ze maken.
De ijsberen vervangen de brilberen. 'Die zijn terug naar het dierenpark waar ze oorspronkelijk vandaan kwamen', vertelt Wijbren Landman van het dierenpark tegen RTV Drenthe.

Nortica

Noordje en Lala worden de 'boegbeelden' van het nieuwe koude klimaatgebied in het nieuwe dierenpark Wildlands Adventure Zoo: Nortica. Daar krijgen de ijsberen een verblijf van 7.000 vierkante meter. Bezoekers kunnen de dieren zowel onder als boven water bekijken.

Meer vrouwtjes

Volgens Landman krijgen Noordje en Lale straks gezelschap van andere ijsberen. 'In Wildlands komen er nog twee vrouwtjes bij. Dat wordt in maart volgend jaar. In de toekomst zal er ook nog wel een mannetje bij komen'.