De Haan kraait weer geen victorie in Meerdaagse

Het is wielrenner Paul de Haan uit Meedhuizen weer niet gelukt om in De Wilp de eindzege in de Wielermeerdaagse Noordenveld-Westerkwartier op zijn naam te schrijven.
De afgelopen twee jaar gooiden valpartijen roet in het eten en zaterdagavond in De Wilp was het Roy Eefting uit Apeldoorn die de boel voor De Haan in de war stuurde. De Haan moest als leider in het klassement vooral de nummer twee Eefting en nummer drie Stan Wijkel uit Holsloot in de gaten houden om de eindzege veilig te stellen.

Eefting erop en erover

Dat lukte lange tijd goed. Tot de laatste ronde. Rudy Vriend uit Schagen en Henk Bos uit Drachten hadden in de finale van de koers over 80 kilometer een kleine voorsprong en leken te gaan strijden om de dagzege. Eefting dacht daar anders over. Hij sprong er naartoe en uiteindelijk erover. Eefting won de etappe voor Bos en Vriend.

Niet nog een keer

De Haan slaagde er niet meer in om de aanval van Eefting nog een keer te counteren en kwam in de sprint van het peloton niet verder dan de negende plaats. Onvoldoende om Eefting van een dubbelslag af te houden in de 33e editie van de Wielermeerdaagse. De Haan eindigde als tweede en Wijkel was de derde man op het eindpodium.