Woningoverval Nieuwe Pekela was ripdeal

© SXC/Konrad Baranski (Creative Commons)
De gemaskerde en gewapende mannen die op 30 april een woning aan de Zuidwendingerweg in Nieuwe Pekela binnendrongen, waren op zoek naar hennep.
Dit bleek maandag tijdens een zitting bij de politierechter in Groningen. De 42-jarige bewoonster stond terecht voor het kweken van hennep. Ze is veroordeeld tot een werkstraf van vijftig uur.

'Where is the hop'

De schrik zat er nog goed in, bleek tijdens de zitting. De vrouw vertelde huilend hoe zij en haar ouders door de overvallers met tape waren vastgebonden. Ondertussen riepen ze 'Where is the hop'.
De kwekerij werd in 2013 ontdekt. Sindsdien heeft ze geen hennep gekweekt. Ze had er niet bij stil gestaan dat het kweken van hennep zo gevaarlijk was en dat criminelen twee jaar later nog dachten hennep bij haar te kunnen halen.  
Ze had destijds hennep gekweekt, omdat ze financieel in zwaar weer zat. 'Ze heeft alleen maar schade geleden', zei haar advocaat tijdens de zitting. De vrouw is niet eerder voor hennepteelt veroordeeld.

Opsporing verzocht

Het onderzoek naar de woningoverval is nog in volle gang. Er is beeldmateriaal dat naar alle waarschijnlijkheid binnenkort wordt vertoond in het televisieprogramma 'Opsporing verzocht'.