Delfzijlster moet acht maanden de cel in voor witwassen, drugs- en wapenbezit

© RTV Noord
Een 51-jarige man uit Delfzijl moet acht maanden de cel in. Hij heeft zich schuldig gemaakt aan witwassen, drugs- en wapenbezit.
Bij de Criminele Inlichtingen Dienst (CID) kwam in augustus vorig jaar een tip binnen over vuurwapens in een woning aan de Prins Bernhardlaan in Delfzijl. Tijdens een huiszoeking vond de politie twee vuurwapens. Ook bleek in de woning her en der munitie te liggen.

Washandjes met bankbiljetten

Achter de radiator vonden de agenten washandjes gevuld met bankbiljetten. In totaal lag daar 28.000 euro verstopt. Omdat het bedrag louter bestond uit briefjes van tien euro, is dit geld volgens de rechter verkregen door criminele activiteiten.
De verdachte zegt dat dit geld was gespaard voor zijn gebit en oude dag. De wapens had hij aangeschaft omdat hij eerder was overvallen. De gevonden wiet en pillen waren voor eigen gebruik.

Terugbetalen

De rechtbank vindt dat de man uit Delfzijl het crimineel verdiende geld moet afstaan aan de Staat en stelt dit bedrag op bijna 48.000 euro. Hiervan moet het gevonden bedrag van 28.000 euro wel afgetrokken worden. Hij moet dus nog 20.000 euro betalen.