Kaartverkoop tentoonstelling Bowie uitsluitend online

De tentoonstelling over David Bowie in het Groninger Museum gaat pas in december open, maar vanaf 28 augustus kunnen liefhebbers alvast een kaartje bemachtigen.
Tickets kopen

Tickets zijn tot het begin van de tentoonstelling op 11 december uitsluitend online verkrijgbaar. Dat maakte het museum maandag bekend. Het is nog niet bekend wanneer de kaartverkoop van start gaat en wat de tickets moeten kosten.
Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven voor een e-mailalert voor de start van de ticketverkoop.

Bowie's privé archief

De expositie toont meer dan driehonderd objecten uit het persoonlijke archief van de Britse artiest. Het is het eerste internationale overzicht van zijn carrière en laat onder meer handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto's, ontwerpen van albums en ander bijzonder materiaal uit de afgelopen vijftig jaar zien.

Miljoen bezoekers

De tentoonstelling begon in 2013 in het Victoria & Albert Museum in Londen en reisde daarna naar Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago en Parijs. In de Franse hoofdstad werd de miljoenste bezoeker geteld.
Vanaf komend weekend is de expositie in Melbourne te zien en daarna is Groningen aan de beurt. Dit is de laatste locatie in Europa.