Val Dumoulin zware teleurstelling voor trainer Helmantel

Maanden van voorbereiding zag trainer Adriaan Helmantel in luttele seconden verloren gaan bij de massale valpartij gisteren in de touretappe naar Huy.
Helmantel vernam dat zijn pupil en gele-trui-kanshebber Tom Dumoulin erbij lag en met een zware schouderkwetsuur direct de strijd moest staken. 'We hebben er samen - hij vooral - heel hard voor gewerkt om in topvorm te zijn voor met name eerste week van de tour', aldus een teleurgestelde Helmantel, afkomstig uit Westeremden en woonachtig in Assen. Helmantel is trainer-coach van het team Giant Alpecin.

Omvang Peloton

Volgens Helmantel is het zinvol een discussie te voeren over de omvang van het peloton. 'Al zal de grootte van het peloton voor de val van gisteren weinig verschil hebben gemaakt', nuanceert hij ook. 'Er was geen hectiek, het was een pechgeval: iemand tikt een ander aan en valt.' Dumoulin heeft een breuk in zijn schouder en wordt dinsdag verder onderzocht.
Bij veel renners leeft de vrees voor desastreuze crashes zoals op maandag. Bauke Mollema deed een oproep maatregelen door te voeren die het aantal valpartijen kunnen verminderen.