Geen koninklijk bezoek bij officiële opening Klinker

© Mario Miskovic/RTV Noord
De gemeente Oldambt moet na het bezoek van koningin Máxima aan Nieuwolda waarschijnlijk weer een tijdje wachten op koninklijk bezoek.
Het was de bedoeling dat een lid van het koninklijk huis bij de officiële opening van de nieuwe Klinker in Winschoten zou zijn, maar dat gaat niet door.
De nieuwe Klinker is weliswaar al sinds begin maart in gebruik, met een officieel moment is het cultuurhuis nog niet geopend. Die opening is pas na de zomer, op 18 september.

Agenda's

Directeur Leo Hegge liet eind vorig jaar al weten te hopen op op de aanwezigheid van een lid van het koninklijk huis bij de opening, en ook de gemeente Oldambt zette daar op in. Prinses Margriet opende tientallen jaren geleden nog de oude Klinker. Door de verschillende agenda's blijkt zo'n bezoek op 18 september echter niet mogelijk.

Programma

Volgens de gemeente Oldambt wil de afwezigheid van het koninklijk huis niet zeggen dat de opening van de nieuwe Klinker geen spektakel gaat worden. Daar wordt nog volop aan gewerkt. De gemeente komt nog met een definitief programma.