Beatrixoord vermaakt kinderen met 'ranjaconcerten'

Smoothies maken, lachen met cliniclowns en spelen met water. Kinderen met een motorische beperking moeten ook tijdens hun vakantie blijven revalideren. En dus organiseert Beatrixoord in Haren de jaarlijkse zomerspelen.
24 kinderen met een motorische of meervoudige beperking doen op 7, 9, 14 en 16 juli mee aan het programma met als thema: 'Zomer op locatie Beatrixoord'.
Ranjaconcerten
Op de zomerspelen komt Stichting Ranjaconcerten een voorstelling geven. De voorstelling is een mix van muziek, theater, beweging en improvisatie. Voor de kinderen is er in deze voorstelling veel te horen, te zien, te proeven en te beleven.
Kinderrevalidatie
De kinderen die meedoen aan de zomerspelen zijn in behandeling bij de Kinderrevalidatie. Door het jaar heen gaan zij naar de Mytylschool in Haren en krijgen een aantal uren per week revalidatiebehandeling bij Beatrixoord.
'We organiseren het in de eerste plaats omdat we hiermee de revalidatiebehandeling in een iets ander jasje kunnen stoppen en de kinderen deze weken de mogelijkheid bieden om de revalidatie voort te zetten. Bovendien is zes weken zomervakantie best lang voor deze doelgroep. Op deze manier proberen we ook de ouders ook een beetje te ontlasten', zegt Vivian Laarhuid, logopedist en medeorganisator van de zomerspelen.

Professionele begeleiding

Professionals van de Kinderrevalidatie krijgen ondersteuning van vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn studenten van de opleiding Fysiotherapie. Er is één op één professionele begeleiding in een vertrouwde omgeving. Dat maakt ook de ouders enthousiast. Zij brengen hun kinderen met een gerust hart voor een dagvullend therapieprogramma in een zomerse sfeer die doet denken aan vakantie.