VEH: 'Kamp schoffeert met windmolenbesluit huiseigenaren'

© Jos Schuurman/FPS
Minister Kamp schoffeert de belangen van huiseigenaren als hij de bouw van nieuwe windturbines in de nabijheid van woningen doordrukt. Dat stelt Vereniging Eigen Huis (VEH).
De belangenvereniging voor particuliere huiseigenaren roept in een brief de provinciebesturen van Groningen en Drenthe op vast te houden aan de eigen college-akkoorden. Bovendien vindt VEH het van essentieel belang dat de lokale bevolking achter de plannen voor windmolenparken staat.

Geen uitstel meer

Minister Kamp gaf vorige week aan zo snel mogelijk door te willen pakken met de bouw van windturbineparken bij Meeden en op drie plaatsen in het Drents Mondengebied, ondanks zorgen en verzet van omwonenden. Verder uitstel is voor hem onbespreekbaar.

Grote weerstand

Inwoners van Groningse en Drentse gemeenten zijn niet zonder meer tegen de bouw van nieuwe windturbines, zo blijkt uit onderzoek van VEH onder leden in Muntendam, Meeden, Tweede Exloërmond en Gieten.
Maar de weerstand is groot als de turbines dichtbij woningen komen te staan. Bewoners hebben dan terecht angst voor aantasting van het woongenot, dat woningen onverkoopbaar worden en dat zij te maken krijgen met waardeverlies, zegt VEH.