Mollema valt, maar schade valt mee: 'Hoort erbij'

© ANP/Sebastien Nogier
Woensdag was het weer zover in de Tour de France: veel valpartijen. Ook Bauke Mollema lag er een keer bij.
Nog drie hectische vlakke ritten telt de eerste Tourweek, daarna komen de bergen. Het terrein waar Mollema zich thuis voelt. 'Het is aftellen', zegt de geboren Zuidhorner.
De kopman van Trek is nog steeds de hoogst geklasseerde Nederlander in het algemeen klassement. De Groninger wil het liefst zo snel mogelijk de bergen in, weg uit het nerveuze gedrang.

Regen en wind

Woensdag tussen Arras en Amiens waren het opnieuw wind en regen die de renners parten speelden en tot menig valpartij leidden.

Schaafplekken

Ook Mollema ging dus onderuit, maar de schade bleef beperkt tot schaafplekken en wondjes op heup en enkel. Het was pas de eerste keer dat Mollema viel in deze hectische Tour.

Eigen fout

Zijn val was zijn eigen schuld. 'Gewoon stom. Het was opnieuw nerveus in het peloton, maar dit was gewoon mijn eigen fout. Ach, dit hoort er een beetje bij, gelukkig lag het tempo niet zo hoog.'

Schrik

De schrik zat er wel even in. 'Maar later ben ik weer gewoon met een paar ploeggenoten voorin gaan rijden. Er stond wind en het risico was te groot dat het peloton zou breken.'

Wanneer komen de bergen?

Donderdag de rit langs de Normandische kust, vrijdag een vlak ritje naar Fougères en zaterdag de Muur van Bretagne, dan zitten acht gevreesde ritten erop. Daarna volgt nog een ploegentijdrit en vervolgens reist de Tourkaravaan naar het zuiden richting de Pyreneeën.
Mollema: 'Dit zijn voor renners als ik niet echt leuke etappes. Ik wil gewoon in de bergen mijn ding doen. Deze week ben je gewoon blij als je heel de finish haalt.'