Eis: werkstraf voor masseur wegens ontucht

© Archief RTV Noord
Tegen een 69-jarige masseur uit Emmen is voor de rechtbank in Groningen een werkstraf van 150 uur geëist voor ontucht. De man wordt ervan beschuldigd dat hij tijdens het masseren twee vrouwen onzedelijk betastte van januari tot juni 2013.
Van huisschilder naar masseur

Kort voor zijn pensioen maakte de man de carrièreswitch van huisschilder naar masseur. Hij volgde naar eigen zeggen cursussen in het ziekenhuis in Stadskanaal en ook in Turkije. De man masseert nog steeds; zijn klantenbestand bestaat uit ruim tweehonderd patiënten. De man wordt niet voor zijn diensten betaald. ,,Er staat een potje, waar naar believen een bijdrage in wordt gedaan", zei de man.

Naakt op de behandeltafel

Twee vrouwen deden aangifte. Zij moesten naakt op de behandeltafel liggen. Eerst in de toenmalige woning van de man in Valthermond, later in Emmen. De vrouwen zouden daarbij onzedelijk zijn betast. Volgens de officier heeft de man hierbij misbruik gemaakt van zijn functie als behandelaar. Naast de werkstraf eiste de officier voor de slachtoffers een schadevergoeding van 1200 euro.

Donald Duck

De man ontkent alle aantijgingen. Hij erkent dat de vrouwen naakt voor hem hebben gelegen. ,,Om beter bij de plekken te kunnen, waar ik moest masseren", zei de man. Stellig ontkent de man dat hij op seksuele aanrakingen uit was en seksuele grappen heeft gemaakt. ,,Dit zijn verhalen die in de Donald Duck thuishoren". Hij heeft tot nu toe nooit klachten van zijn cliënten ontvangen, zei de man.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.