Bondscoach vindt het 'heel jammer' dat hij geen gesprek had met Donar

De bondscoach van het Nederlands basketbalteam, Toon van Helfteren, was graag door Donar benaderd om daar coach te worden. Dat liet hij weten bij een training van het Nederlands team.
Terwijl de competitie stil ligt, wordt er in Leiden druk getraind voor het EK, waar Oranje voor het eerst in 25 jaar weer bij is.

'Heel jammer'

RTV Noord stelde Van Helfteren de vraag of hij ook benaderd is door Donar, toen de club op zoek was naar een coach. Zijn antwoord daarop was duidelijk: 'Ik heb geen gesprek gehad. Ik had eigenlijk wel op een gesprek gehoopt. Ik vind dat heel jammer.'

Cunningham, Koenis en Dourisseau

Bij de training waren onder meer voormalig Donar-spelers Sean Cunningham, Thomas Koenis en Jason Dourisseau aanwezig. Zij weten nog niet of ze terugkeren naar Groningen.

Dourisseau wil 'natuurlijk' terug

Dourisseau, die bijna een Nederlands paspoort in zijn bezit heeft zodat hij mee mag doen met Oranje, zegt dat hij graag terug zou willen naar Donar. 'Natuurlijk! Ik hou van Groningen en van de fans. Ik hou van daar spelen. Maar het is een business', lacht de geboren Amerikaan, die het afgelopen seizoen op het tweede niveau van Duitsland speelde.