Bauke Mollema: 'Klim was te kort voor grote verschillen'

© Bas Czerwinski/ANP
Bauke Mollema is er niet in geslaagd de achtste etappe van de Tour de France te winnen. De ritzege ging naar de Fransman Alexis Vuillermoz. Hij kwam na 181,5 kilometer als eerste bovenop de venijnige slotklim in Mûr-de-Bretagne.
liet Mollema weten dat hij kansen op een overwinning zag. 'Dit is één van de ritten die me goed ligt. Normaal kom ik met de beste tien à vijftien man mee. Als het dan stilvalt, biedt dat mogelijkheden', zei de Groninger in gesprek met de NOS.

Beste Nederlander

Maar Mollema finishte uiteindelijk als negende, in een groepje dat op tien seconden van winnaar Vuillermoz eindigde. Daarmee was Mollema wel de beste Nederlander.
De kopman van de Amerikaanse Trek-ploeg kon leven met die uitslag: 'Ik begon de klim
eigenlijk te ver van achteren, dus ik moest op het steile deel een extra inspanning leveren. Gelukkig kon ik op het vlakkere gedeelte vrij makkelijk opschuiven, dat is een goed teken', zei hij tegen de NOS.
Volgens Mollema zat er niet veel meer in dan de negende plek. 'De favorieten waren aardig aan elkaar gewaagd. De klim was te kort om voor echt grote verschillen te zorgen. Als je ziet dat Vuillermoz tien seconden op de groep pakt, is hij de verdiende winnaar.'

In top tien

Mollema staat in het algemeen klassement inmiddels op de tiende plaats, op ruim anderhalve minuut van geletruidrager Chris Froome.
Zondag gaat de Ronde van Frankrijk verder met een ploegentijdrit over 28 kilometer. Een dag later is de eerste rustdag.