Van Pagepop naar Pagefestival in Stadskanaal

Zon, muziek en een lekker biertje. Het zijn dé ingrediënten van de 27e editie van het Pagefestival in Stadskanaal.
Tot vorig jaar werd het evenement nog Pagepop genoemd, maar door de toevoeging van theater en exposities is het omgetoverd tot een festival.
'Van alles te doen'
Ruben Huizing is voorzitter van het Pagefestival en legt graag uit wat er dit weekend allemaal te doen is. 'We hebben super goede muziek van voornamelijk regionale artiesten. Daarnaast is er poëzie-theater en is er een speciale hoek voor de kids. Ook hebben we fotokunst en tja, nog veel en veel meer', lacht Huizing.
Kunst, cultuur en muziek
Naast de mannen van The Anti D's uit Stadskanaal en Swinder uit de stad kunnen bezoekers ook een kijkje nemen bij de kunst van de achttienjarige Paulien Stuut uit Musselkanaal. Het is de eerste keer dat haar werk op een festival is te zien. Stuut: 'Dat vind ik heel leuk. Nu kijken er mensen naar mijn werk die er anders niet naar zouden kijken.'

Gratis
De roots van het Pagefestival liggen in 1988. Tot op de dag van vandaag is het gratis toegankelijk. En wie denkt dat die gratis entree terug te vinden is in de bierprijs, heeft het volgens de organisatie mis. 'Een biertje kost bij ons 2,50 euro. Dat is niet heel duur, maar ook niet goedkoop. Eigenlijk gewoon normaal', zegt Huizing.

Twee daqen festivallen

Het Pagefestival gaat zaterdag tot middernacht door. En zondag? Dan gaan de poorten om twee uur 's middags gewoon nog een keer open.