Amber Meijer springt naar kampioenschap

Amber Meijer is de nieuwe Groninger springkampioene in de ZZ-klasse. De Muntendamse was zondag op de Drafbaan van het Stadspark in Groningen de snelste in de barrage.
Meijer moest met haar paard KM Carrera afrekenen met Numero Uno van Robert Havinga uit Eelderwolde en met Dollards Abu Dhabi Cjs van Nicole Botma uit Zuidbroek. Havinga moest als eerste in de ring verschijnen en bleef foutloos in een tijd van 43.06 seconden.

Troeven uitspelen

Botma was vervolgens sneller onderweg, maar de amazone maakte een springfout op de voorlaatste hindernis. Meijer had vervolgens alle troeven in handen en die speelde de pupil van Jur Vrieling ook uit. Ze ging overtuigend rond en was ruim een halve seconde sneller dan Havinga; 42.54 seconden.

Springfouten Woldring

Tweevoudig en regerend kampioene José Woldring uit Garsthuizen werd in de tweede omloop kansloos voor de titel. Samen met vele anderen maakte Woldring een aantal springfouten, waardoor het voor haar en Brooklyn over en uit was.

Slechts drie in barrrage

In de tweede omloop werden sowieso meer fouten gemaakt dan in de eerste. Van de dertien gestarte combinaties haalden slechts drie de barrage.