Verdacht pakketje bij Jumbo Beren was lege koffer (update)

De omgeving van de Jumbo aan de Beren in Groningen was zondagavond korte tijd afgezet omdat er een verdacht pakketje was gevonden. Het bleek loos alarm. De koffer waar het allemaal om draaide was leeg.
Rond half tien kwam de melding bij de politie binnen. Alle linten werden drie kwartier later weggehaald.
Volgens de politie is één persoon aangehouden omdat hij niet naar agenten wilde luisteren toen de omgeving was afgezet.

Rolkoffer

Volgens een omwonende heeft de politie een rolkoffertje meegenomen dat de hele middag tussen fietsen stond. De koffer is meerdere keren verplaatst en omgewaaid.

Rustig uit de winkel

De supermarkt was tot tien uur open. De klanten moesten de winkel verlaten. Volgens een medewerker van de Jumbo was dat rustig verlopen. Ook enkele medewerkers van de Jumbo moesten de winkel uit.

Eerdere incidenten bij Jumbo's

Bij de Jumbo aan de Wilhelminakade is in de nacht van 8 op 9 mei een explosief gevonden. De bom is onschadelijk gemaakt. Het explosief bleek sterk genoeg om slachtoffers te kunnen maken. Drie weken later ontplofte een bom bij de Jumbo aan het Overwinningsplein. Er raakte niemand gewond. Wel was het gebouw beschadigd.
Op 6 juni werd de Jumbo Euroborg ontruimd vanwege een bommelding. Er kwam een dreigbrief binnen bij de supermarkt. De omgeving van de Euroborg was uren afgesloten. Vanwege deze incidenten staat de politie op scherp.

Beelden verdachte

De politie heeft op 6 juni beelden vrijgegeven waarop te zien is dat een man een explosief neerlegt bij de Jumbo aan het Overwinningsplein. De beelden zijn uitgezonden in het programma Opsporing Verzocht. De politie heeft 24 tips binnengekregen na de uitzending.
Lijkt er op alsof iemand is opgepakt. Foto's niet van mij zelf! #jumbo #groningen #bommelding pic.twitter.com/HkmlkrTF8m
— Dorin Bouwman (@Deaurin) July 12, 2015

Verdacht pakketje #Beren #Groningen #Jumbo is een lege tas. Loos alarm, gebied is vrij gegeven.
— Politie Groningen (@polgroningen) July 12, 2015