Noordenveld zet 'tactische ploegentijdrit' op de wielerkalender

De gemeente Noordenveld heeft er een fietsevenement bij. De tijdrit Red Bull Kop over Kop komt zondag 11 oktober naar 'de fietsgemeente bij uitstek'. Dat meldt RTV Drenthe.
Fietsgemeente is zoals wethouder Reint-Jan Auwema van Noordenveld zijn eigen gemeente graag ziet. De tijdrit draagt hier aan bij volgens Auwema. Hij is blij dat het gelukt is het evenement naar Noordenveld te halen.

Ploegentijdrit

Red Bull Kop over Kop is een nieuw initiatief en staat in Noordenveld voor het eerst op het programma. Het is een 'tactische ploegentijdrit' van honderd kilometer lang.
Het parcours, dat grotendeels door de gemeente Noordenveld loopt en een klein deel door Tynaarlo, is vijftig kilometer lang en moet twee keer door elke ploeg worden afgelegd.
De ploegen bestaan uit vijf renners waarvan de eerste vertrekt vanaf het startpodium op de Brink in Roden.

Kop over kop

Vervolgens sluiten de nummers twee tot en met vijf aan op achtereenvolgens 15, 35, 65 en 85 kilometer om uiteindelijk met z'n vijven weer op de Brink in Roden te finishen.

Inschrijven

Iedereen van zestien jaar en ouder die een ploeg van vijf kan formeren, mag zich inschrijven. Profs, eliterenners, amateurs maar ook recreanten.
Hoeveel ploegen deelnemen aan de Red Bull-tijdrit is nog afwachten.