Inbreker op boevenpad moet twee jaar brommen

© Flickr/HomeSpot HQ (Creative Commons)
Een 23-jarige man uit Groningen moet twee jaar de cel in vanwege het voorbereiden van een ripdeal, wapenbezit en meerdere inbraken.
De Stadjer werd in maart samen met een man uit Holwierde in Delfzijl aan de kant gezet omdat zijn wagen niet was verzekerd. Daarnaast stond de man geregistreerd als vuurwapengevaarlijk.

Pistolen

Agenten doorzochten de auto en kwamen een gaspistool en een afgezaagd dubbelloops jachtgeweer tegen. Ook vonden ze bivakmutsen, handschoenen en een breekijzer. De mannen bleken onderweg naar een roofoverval op een hennepkwekerij in Beerta.

Auto gestolen

De man heeft meer op zijn kerfstok, zoals een woninginbraak in Farmsum. Terwijl de bewoner lag te slapen, stal de Stadjer de huis- en autosleutels. Hij nam de wagen van de vrouw des huizes mee. Daarnaast brak hij in bij een woning in Appingedam en een tankstation in Paterswolde.
Partner in crime
De inbraak bij het tankstation deed hij samen met een 23-jarige vriend uit Appingedam. Ze moeten allebei 500 euro schadevergoeding betalen. Daarnaast moet de Damster drie maanden de cel in.

De man uit Holwierde krijgt een werkstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden vanwege het voorbereiden van de ripdeal.