Kromowidjojo heeft 'iets te veel spiermassa'

Ranomi Kromowidjojo raakt steeds beter in vorm richting de Wereldkampioenschappen zwemmen in het Russische Kazan begin augustus. In Alkmaar zwom ze zondag haar beste 100 meter vrije slag van dit seizoen.
Toch moet er nog wel wat gebeuren om weer de beste te worden en met name om Femke Heemskerk te kunnen verslaan. 'Ik ben een beetje gestagneerd en Femke heeft heel grote stappen gemaakt', weet de zwemster uit Sauwerd.

Te veel spiermassa

Haar coach Patrick Pearson denkt dat er nog voldoende ruimte is voor verbetering. 'Ze had iets teveel spiermassa gekregen de laatste paar jaar, dus dat zijn we nou iets aan het terugdringen, waardoor je wat lichter bent en wat makkelijker hoger op het water ligt.'

Op naar Rio

'Ik heb er alle vertrouwen in dat dat volgend jaar weer helemaal honderd procent is', waarmee Kromowidjojo verwijst naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

'WK-goud te veel'

Haar coach denkt niet dat Kromowidjojo al goud pakt bij de WK. 'Nee, dat is echt te veel. Op de vijftig meter vrij is ze in ieder geval medaillekandidaat. En dan moet het echt goed uitpakken als je dan goud wil pakken', aldus Pearson.
Bij de WK in Kazan doet Kromowidjojo in elk geval mee aan de 50 en 100 meter vrije slag.