Hellas Travel schrapt alle vluchten tussen Groningen en Corfu (update)

Touroperator Hellas Travel schrapt per direct alle vluchten tussen Groningen Airport Eelde en Corfu. Alleen op 17 juli zal er nog een vliegtuig vanuit Griekenland naar Groningen vliegen. Laatste update: 11.07 uur.
Ook op 24 juli zou er nog een vlucht vanaf Corfu naar Groningen gaan. Voor die passagiers regelt de touroperator alternatieve vluchten.

Crisis

De crisis in Griekenland zorgt volgens Hellas Travel voor een 'stilstand in boekingen'.
Directeur Rob van der Poel van de touroperator laat via de mail weten: 'Juist in het jaar van de start zijn er zoveel problemen met de politieke situatie in Griekenland dat de boekingen nu naar een nulpunt zijn gedaald.'
Met name op de last minute-markt loopt het bedrijf veel klanten mis. Waar gerekend was op 60 tot 80 boekingen per weekend, zijn dat er hooguit twee.
Naast het lage aantal boekingen, kreeg het bedrijf de afgelopen weken ook te maken met annuleringen. Vorige maand sprak de directeur van de touroperator zijn zorgen al uit.

'Zuur voor vakantiegangers'

Groningen Airport Eelde betreurt de beslissing: 'Dit is heel vervelend. Het is in de eerste plaats uitermate zuur voor de passagiers die hun vakantie naar Corfu al geboekt hadden en nu niet kunnen vertrekken', zegt directeur Marco van de Kreeke.
'We rekenen er op dat Hellas Travel de zaken met deze klanten correct afwikkelt, zodat deze passagiers alsnog een alternatieve vakantie kunnen boeken.'

Geld terug

De cliënten die een vlucht en verblijf hebben geboekt bij Hellas Travel kunnen volgens de reisorganisatie hun geld terugkrijgen.
Vanaf 1 mei vloog Aegean Airlines in opdracht van Hellas Travel tussen Groningen en Corfu en die zouden het hele zomerseizoen tot en met 9 oktober worden uitgevoerd.

Site offline
Hellas Travel is niet bereikbaar voor commentaar en de website is offline gehaald. Voor vragen verwijst het bedrijf door naar een advocatenkantoor in Maastricht.

OPROEP:

Bent u gedupeerd door het schrappen van de vluchten naar Corfu en wilt u uw verhaal doen? Stuur dan een e-mail met daarin tenminste uw naam en telefoonnummer naar redactie@rtvnoord.nl.