Slachtoffer ongeluk Van Ketwich Verschuurbrug dient claim in

Eén van de twee slachtoffers van het ongeluk bij de Van Ketwich Verschuurbrug stelt de gemeente Groningen aansprakelijk voor het ongeval en wil geld zien. Het duo reed begin deze maand het Noord-Willemskanaal in na een defect aan de brug.
De Van Ketwich Verschuurbrug bleef op donderdagmiddag 2 juli hangen, terwijl de slagbomen omhoog gingen. Een automobilist en zijn passagier zagen de openstaande hefbrug over het hoofd.

Zestien hechtingen

De twee kwamen met de schrik vrij, maar de vrouw (27) liep een wond op aan haar been. 'Ze heeft een stuk of zestien hechtingen', zegt letselschadejurist Marijn de Jong. 'Ook mentaal heeft ze er nog altijd last van, met veel nachtmerries.'
Omdat de gemeente Groningen als beheerder verantwoordelijk is voor de brug, wordt zij aansprakelijk gesteld. 'Dit ongeluk had nooit mogen gebeuren', zegt De Jong.

Fotomodel

Wat meespeelt in de claim, is dat de vrouw naar eigen zeggen ambities had als fotomodel. 'Daar was ze ook al mee bezig en dat kan nu maar beperkt of misschien wel helemaal niet', zegt De Jong. Dat die ambitie om model te worden een excuus zou zijn om geld te krijgen, wijst de letselschadejurist van de hand. 'Los van een eventuele modellencarrière is er gewoon de lichamelijk en psychische schade, die misschien wel blijvend is. Plus het feit dat dit ongeluk niet had mogen gebeuren.'

Te vroeg

Over de hoogte van de schadeclaim wil De Jong nog niets zeggen. 'Daar is het echt nog te vroeg voor. Het ongeluk is pas onlangs gebeurd.' Hij gaat nu in gesprek met de gemeente Groningen. Die wil vooralsnog niet reageren op de claim.
Bekijk hier ons artikel over het ongeluk bij de Van Ketwich Verschuurbrug