Veendammer bedrijf eist rectificatie van RTV Noord

Administratiekantoor Interfiscaal BV uit Veendam eist in een rechtszaak dat RTV Noord een bericht over het bedrijf rectificeert.
Aanleiding is een inval in het pand van Interfiscaal door de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), afgelopen februari. RTV Noord meldde toen dat Interfiscaal onder leiding staat van Ghalid Kamil, oud-penningmeester van BV Veendam. Ook werd gemeld dat Kamil niet van onbesproken gedrag is onder ondernemers in Oost-Groningen.

Schade

Volgens de raadsman is Interfiscaal in diskrediet gebracht. Volgens hem lijdt het bedrijf schade, doordat potentiële klanten afhaken door de slechte publiciteit. Bovendien zou Kamil in februari geen bestuurder zijn geweest van Interfiscaal.

Bewijs

RTV Noord ziet geen enkele reden om te rectificeren. De advocaat van de omroep onderstreept dat er meer dan voldoende bewijs is om te stellen dat Kamil niet van onbesproken gedrag is in Oost-Groningen. Zo hebben meerdere ondernemers verklaard dat ze geïntimideerd zijn door Kamil.
Ook heeft hij een dubieuze rol gespeeld in het faillissement van BV Veendam. Daarbij is volgens de advocaat volstrekt helder dat Kamil altijd betrokken is geweest bij Interfiscaal. Hij is nu weer bestuurder en was dat voorheen ook.
De rechter doet op 24 juli uitspraak.