Gedupeerde Corfu-gangers hebben geen garantie op geldteruggave

Mensen die via Hellas Travel een ticket hebben geboekt voor een vlucht naar Corfu krijgen hun geld voorlopig niet terug. Dat laat de advocaat van de touroperator weten. Hellas Travel schrapt alle vluchten tussen Groningen en Corfu.
In een brief gericht aan passagiers schrijft de advocaat 'op korte termijn geen snelle resultaten' te verwachten. Ook vraagt het advocatenkantoor om geduld:
'Hellas Travel heeft ons kantoor de opdracht gegeven om de mogelijkheden te onderzoeken om de door haar betaalde deposito voor de vluchten van de vervoerder terug te krijgen, zodat de passagiers die een ticket hebben geboekt hun geld terug kunnen ontvangen.

Wij verwachten op korte termijn geen snelle resultaten en vragen daarom uw geduld hiervoor. We zullen u op gezette tijden op de hoogte houden van de ontwikkelingen in deze. Hellas Travel is zich bewust van de vervelende situatie waarin u terecht bent gekomen.'

Accomodatie

Mensen die via Hellas Travel een accomodatie hebben geboekt en daarvoor het bedrag aan de Stichting HT Accomodatiegelden hebben overgemaakt, krijgen het geld binnen een week terug.

Aegean Airlines

Hellas Travel liet de vluchten uitvoeren door Aegean Airlines, die tot en met oktober tussen Groningen Airport Eelde en Corfu zou vliegen. Met het bedrijf waren hiervoor vaste prijsafspraken gemaakt, ongeacht de bezettingsgraad. Door tegenvallende boekingen was Hellas Travel niet meer in staat om de overeengekomen vlucht prijs te betalen.
Volgens de advocaat is afgelopen dagen intensief overleg gevoerd tussen de vervoerder en Aegean Airlines om te komen tot nieuwe afspraken. Dat is niet gelukt. Aegean Airlines heeft daarna besloten de vluchten vanaf 17 juli niet meer uit te voeren.

Bij RTV Noord komen de hele dag al reacties van gedupeerden binnen. We hebben ze HIER voor u op een rijtje gezet.