Vlagtwedde zoekt gehaktbaleters en knappe dames

Op zoek naar gehaktbaleters en mooie meisjes. Dat klinkt misschien vreemd, maar niet voor de organisatie van de Week der Besten in Vlagtwedde. Voor de jaarlijkse feestweek staan er weer allerlei recordpogingen op stapel. Gehaktballen eten is daar één van.
Tijdens de Week der Besten wordt namelijk het Westerwolds kampioenschap gehaktballen eten gehouden. De twee winnaars konden vorig jaar dertien Groningse ballen naar binnen werken.

Flinke ballen

Dat zijn geen kleine jongens, vertelt organisator Arjan Wiegers: 'De gehaktballen zijn 150 gram. Ze hebben dus in één uur tijd in totaal twee kilo gehakt op. Dat doe ik ze niet na.'

Mooie meiden

Voor de Miss-verkiezing zoekt de organisatie nog meisjes. Vorig jaar deden er negen mee, maar er hebben zich nu nog maar drie opgegeven. 'Daar moeten nog veel meer bij. Ze hoeven niet uit Vlagtwedde te komen, ook meisjes ouder dan 16 jaar uit andere dorpen mogen meedoen', vertelt Wiegers. De winnaar krijgt 250 euro en een professionele fotoshoot.
De Week der Besten wordt dit jaar gehouden van 1 tot en met 9 augustus. Er komen gedurende de week duizenden mensen op af.