Echtgenoot verdwenen vrouw wordt alsnog vervolgd voor moord

De echtgenoot van de verdwenen Ilham Benchelh uit Siddeburen wordt alsnog vervolgd.
Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt. Een verzoek van de advocaat van Kasem M. om het onderzoek af te sluiten, is door de rechtbank afgewezen.

Gebrek aan bewijs

De 36-jarige Benchelh verdween vijf jaar geleden. Haar lichaam is nooit gevonden. Justitie gaat er vanuit dat ze door M. is vermoord. De man zat destijds tien maanden in voorarrest, maar werd wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten. Ondertussen werd het onderzoek gewoon voortgezet.

Belangen van verdachte

De afgelopen jaren is op tal van plaatsen naar het lichaam van Benchelh gezocht, maar zonder resultaat. Advocaat Fred Kappelhof vindt dat de zaak tegen zijn cliënt geseponeerd moet worden.
'Ik kan me voorstellen dat er uit maatschappelijk belang nog steeds gezocht wordt. Maar je hebt ook te maken met de belangen van de verdachte. Na vier jaar onderzoek zonder nieuwe feiten, wordt het tijd om het onderzoek te sluiten', aldus Kappelhof eerder tegenover RTV Noord.

Vervolgen voor moord

Een verzoek daartoe is woensdag door de raadkamer van de rechtbank in Groningen afgewezen. Woordvoerder Melanie Kompier van het Openbaar Ministerie: 'Het proces-verbaal tegen M. wordt opgemaakt en we zullen hem vervolgen voor moord. Dit najaar staat er een regiezitting gepland'.