Reconstructie oostelijke ringweg is na vijf jaar afgerond

Het is gedaan met de werkzaamheden aan de oostelijke ringweg in Groningen. Alleen de puntjes moeten nog op de i worden gezet.
De verbindingslus tussen de oostelijke en noordelijke ringweg is woensdag geopend. Daardoor kan het verkeer dat bijvoorbeeld vanuit Zuidhorn over de ringweg komt, weer zonder omleidingen richting Kardinge en Hoogezand rijden.

Vijf jaar

Met de opening van de lus is een eind gekomen aan de reconstructie van de oostelijke ringweg, die in 2010 begonnen is. Er moeten nog wat kleine werkzaamheden worden afgerond, zoals het plaatsen van een vangrail. Ook worden de tijdelijke, gele verkeersborden vervangen door blauwe borden. Dat gaat volgend jaar gebeuren.
Dan wordt ook een speciale geluidsverminderende asfaltlaag aangebracht. Dat gebeurt tegelijkertijd met de aangekondigde werkzaamheden aan de noordelijke ringweg, die dezelfde asfaltlaag krijgt.

Ring Zuid

Eind 2016 beginnen de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. De oostelijke en noordelijke ringweg moeten dan het verkeer kunnen opvangen, dat om moet rijden.
Lees HIER meer informatie over de werkzaamheden aan de ringwegen in Groningen.