Zeehondencam blijkt ware bezoekersmagneet

De zeehondenwebcam op de Dollarddijk bij De Punt van Reide trekt niet alleen op internet veel kijkers. Ook fysiek neemt het aantal bezoekers bij de zeehondenkijkwand -waar de camera is geplaatst- flink toe.
Veel mensen besluiten, na het zien van de beelden van de groep zeehonden met hun jongen op de webcam, erop uit te gaan om in levende lijve de dieren te kunnen bekijken en te fotograferen.

Topdag

Afgelopen zondagmiddag telde Het Groninger Landschap 365 bezoekers bij bezoekerscentrum De Reidehoeve. Ter vergelijk: normaal zijn dat er op een drukke dag 40. En op een rustige dag hooguit een handjevol.
Om bij de zeehondenkijkwand te komen moeten bezoekers eerst een stuk van ongeveer een kilometer afleggen door het natuurgebied van de Breebaartpolder. In dat gebied fourageren vogels, maar volgens een woordvoerder van Het Groninger Landschap vormen de verhoogde bezoekersaantallen geen storende factor voor deze dieren.

Stil zijn

Wel benadrukt Het Groninger Landschap dat bij de zeehondenkijkwand de bezoekers zo stil mogelijk moeten zijn. Zeehonden kunnen bijzonder goed horen; teveel lawaai kan de zeehonden verstoren met als gevolg dat de dieren wegtrekken.
Klik hier om de beelden te bekijken.
Topmiddag op Reidehoeve met 365 bezoekers die langs kwamen om o.a. naar de zeehonden te kijken! Bekijk ze ook op de webcam. @GR_Landschap
— Btp Reidehoeve (@BtpReidehoeve) 12 juli 2015
#zeehondenkijken met webcam is leuk, zelf gaan kijken nog veel leuker ! @BtpReidehoeve @GR_Landschap pic.twitter.com/65lfH3dGY7
— marco glastra (@marcoglastra) 11 juli 2015