Trienco en Jitze zijn klaar voor de Special Olympics in Amerika

Ruim 7.000 sporters uit meer dan 170 landen strijden de komende week in Amerika om het ere-metaal. Ze doen dit tijdens de Special Olympics, waar sporters met een verstandelijke beperking het in dertig verschillende officiele takken van sport tegen elkaar opnemen.
Onze provincie is vertegenwoordigd bij het paardrijden, wielrennen en zwemmen.
Nederlandse zwemmers
Zwemmers Jitze (29) en Trienco (32) komen uit 't Westerkwartier en vormen samen met twee teamgenootjes uit Overijssel en hun coach Jantiena de Vries het Nederlandse zwemteam.
Beide mannen hadden woensdagavond hun laatste training in zwembad Eekebuuren in Oldekerk.

Klaar voor de wedstrijden
Volgens De Vries zijn de zwemmers klaar voor de wedstrijden: 'Ze trainen al een jaar heel hard. We hebben gewerkt aan de start, de slag en het op-tempo doorzwemmen. Ik denk dat ze wel met een mooie medaille thuiskomen'.

Goud gaat het worden

De mannen zwemmen in Los Angeles verschillende afstanden, waaronder de estafette. Trienco gaat voor goud, met minder neemt 'ie geen genoegen. Zijn teamgenoot Jitze denkt er net zo over: 'Ik heb er heel veel zin in en wat ook mooi is, is dat de Amerikaanse president Obama misschien komt kijken maar het zwemmen. Dat vind ik wel het mooiste hoor', glundert hij.

In de sportlights

De Special Olympics starten op 25 juli en duren tot en met 2 augustus. De komende dagen stellen we vanaf 18.00 uur op TV Noord de Groningse deelnemers aan de Special Olympics aan u voor. Woensdagavond was het de beurt aan de ruiters en donderdagavond staan de zwemmers in de spotlights.