Minder WW-uitkeringen in Groningen

© Archief RTV Noord
Het aantal WW-uitkeringen in Groningen is in juni opnieuw gedaald. Dat komt door het aantrekken van de economie en seizoenswerk. Dat meldt het UWV.
In het onderwijs en de zorgsector nam het aantal WW-uitkeringen wél toe. Eind juni telde Groningen 14.492 WW-uitkeringen, 380 minder vergeleken met mei van dit jaar.Ten opzichte van juni vorig jaar waren dit 620 WW-uitkeringen minder.

Friesland en Drenthe

Daarmee ligt Groningen in lijn met de rest van het land. Ook de andere noordelijke provincies geven een soortgelijk beeld. Friesland laat in juni de sterkste daling in WW-uitkeringen zien, en ook Drenthe kent een daling. Ook ten opzichte van een jaar geleden daalt de WW in de drie noordelijke provincies.

Daling WW in alle provincies

In Nederland komt het aantal WW-uitkeringen eind juni uit op 410.175, In mei waren dat er nog 416.337. De daling van de WW deed zich voor in alle provincies. Een jaar eerder waren er 430.582 WW-uitkeringen. Daarmee daalde het aantal WW-uitkeringen in Nederland op jaarbasis met 4,7 procent (-20.407).

Werkloosheid daalt

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt dat in juni dit jaar 6,9 procent van de beroepsbevolking werkloos was. In juni 2014 was dit nog 7,4 procent. Dat betekent dat het aantal mensen in Nederland met betaald werk met 109.000 is toegenomen. 611.000 mensen stonden vorige maand officeel in ons land als werkzoekend geregistreerd.