Hoogezandster moet naar de gevangenis voor schieten in woonwijk

© Flickr/Timothy Tsui (Creative Commons)
Een 43-jarige man uit Hoogezand moet drie maanden de cel in voor het bedreigen van de ex-vriend van zijn dochter. Ook kreeg hij een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.
Het meisje (18) had het uitgemaakt met haar vriendje. Maar de jongen bleef maar langskomen. Het schoolbestuur had hem zelfs een contactverbod opgelegd, maar ook dat hield de jongen niet tegen.

Afscheidsbrief

Eind oktober vorig jaar deed hij bij zijn ex een afscheidsbrief door de bus, om te laten weten dat hij zijn zieke vader in Irak ging bezoeken. Toen hij een laatste keer aanbelde, kreeg hij met haar vader en diens semi-automatische wapen te maken.
De vader maakte de jongen duidelijk dat die niet weer moest komen en schoot drie keer op de grond en één keer in de lucht.

Onveilig

Volgens de rechtbank heeft de Hoogezandster niet alleen de jongen ernstig bedreigd, maar ook de buurt een onveilig gevoel gegeven. De man moet zich laten behandelen voor psychische problemen.
Zijn advocaat wilde een celstraf voorkomen vanwege de gevolgen voor het gezin, maar de rechtbank vond de bedreiging ernstig genoeg om de man naar de gevangenis te sturen.