Hellas Travel heeft al het geld gebruikt om passagiers op te halen van Corfu

© Flickr / Hans-Peter Gausten (Creative Commons)
Hellas Travel, de touroperator die vluchten naar Corfu organiseerde, heeft grote financiële problemen. Door geldgebrek kunnen de al betaalde vliegtickets niet worden vergoed.
Hellas heeft al zijn geld gebruikt om vakantiegangers die nu nog op het Griekse eiland zitten, terug te halen. Dat laat Wyck Advocaten uit Maastricht, de woordvoerder van Hellas, donderdag aan
weten.

Laatste vlucht

Vrijdag komt een groep van 135 mensen terug op Groningen Airport Eelde. Dat is meteen de laatste keer dat Aegean Airlines voor Hellas Travel passagiers vervoert. Als deze groep terug is, zijn er nog zestig noorderlingen op Corfu. Die hebben een alternatieve vlucht gekregen voor volgende week.

Honderden gedupeerden

In totaal zijn zo'n 350 mensen gedupeerd doordat touroperator Hellas Travel alle vluchten heeft geschrapt van Groningen Airport Eelde naar Corfu. Ze zijn gewezen op alternatieve vluchten naar het eiland. Ze moeten de reis zelf betalen, terwijl het de vraag is of ze de tickets die ze via Hellas Travel geboekt hebben vergoed krijgen.

Passagiers ophalen

'Hellas Travel begrijpt en betreurt het dat niet alle passagiers de middelen hebben om opnieuw een ticket te boeken. Maar helaas is het ook zo dat de financiële middelen van Hellas Travel ontoereikend zijn om voor alle passagiers alternatieve vluchten te regelen. Het geld is juist gebruikt om de passagiers die nog op Corfu zijn te repatriëren', laat het advocatenkantoor weten.
Hellas Travel heeft volgens het advocatenkantoor inmiddels wel al het geld voor een accommodatie teruggestort.

56.000 euro aan vliegtickets

Wyck Advocaten in Maastricht bekijkt nu hoe ze het geld van de tickets weer terug kan krijgen. Via een tussenpersoon is een zogenoemde 'full charterovereenkomst' gesloten voor de vluchten van Aegean Airlines. De Griekse luchtvaartmaatschappij weigert dat geld terug te storten omdat er, zo zegt men, een contract is.
Via een rechtbank op het eiland Cyprus wordt gekeken of Hellas Travel een bedrag van zo'n 56.000 euro terug kan vorderen van de tussenpersoon of van de luchtvaartmaatschappij.

Zelf je geld terugvorderen

'Verder hebben we als advocatenkantoor van Hellas Travel de opdracht gekregen om de juridische mogelijkheden te onderzoeken voor passagiers om de luchtvaartmaatschappij rechtstreeks aan te kunnen spreken. U zult begrijpen dat dat op korte termijn geen snelle resultaten gaat geven.'
Wyckel Advocaten benadrukt dat Hellas Travel niet failliet is, maar dat het financieel wel moeilijk gaat.