Pekelders willen burgerwacht na vermeende incidenten met asielzoekers

© Burgerwacht Pekela
Een aantal Pekelders roept mensen op zich aan te melden bij een op te richten burgerwacht. Dit na twee vermeende incidenten met asielzoekers in Oude Pekela.
Meerdere Pekelders zeggen op Facebook recent lastig te zijn gevallen door bewoners van het plaatselijke asielzoekerscentrum aan de Hooiweg. Zo zouden enkele azc'ers een inwoner van het dorp hebben willen beroven van zijn geld toen hij de hond uitliet. Omstanders hielpen de man, zodat de vluchtelingen zouden zijn weggerend.

Seksueel getinte bewegingen

Ook zou een asielzoeker seksueel getinte bewegingen hebben gemaakt naar een meisje van vijf jaar. Een vrouw maakt daar melding van op Facebook. Ze zat op de fiets toen ze het naar eigen zeggen zag gebeuren. Meer dan honderd mensen hebben gereageerd op haar verhaal, onder wie burgemeester Meindert Schollema van Pekela.
Melden bij politie
Schollema laat donderdagavond aan RTV Noord weten gesproken te hebben met de vrouw van de melding: 'Ze is vanmorgen bij me geweest en we hebben afspraken gemaakt. Morgen ga ik kijken wat we hier verder mee moeten doen. Ik roep iedereen die iets bijzonders heeft meegemaakt op dit met de politie te delen, zodat we alles duidelijk in kaart kunnen brengen.'

Nieuw asielzoekerscentrum
Vorige maand werd duidelijk dat de gemeente Pekela in gesprek is met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) om het asielzoekerscentrum aan de Hooiweg in Oude Pekela te vervangen door nieuwbouw. Het pand zou niet meer van deze tijd zijn.