Kruit blijkt geen kruit te zijn: Zwollenaar is weer vrijgelaten

© Remy van Mannekes/RTV Noord
De man die donderdagavond in Delfzijl is aangehouden, is vrijdag na verhoor weer vrijgelaten. De politie vertrouwde hem niet, nadat hij een tas met mogelijk gevaarlijke stoffen op de dijk bij de Zeebadweg legde.
De politie vermoedde dat het om
ging, maar de Explosieven Opsporingsdienst Defensie (EOD) concludeerde dat het niet om een gevaarlijke stoffen ging.

Geen kruit

Toch werd de Zwollenaar aangehouden, omdat de politie hem wilde verhoren. Ook werd in zijn huis aan de Marcus Buschstraat kruit gevonden. 'Maar na uitgebreider onderzoek blijkt het geen kruit te zijn. Wat het wel is, is niet onderzocht', zegt politiewoordvoerder Ramona Venema vrijdag.

Hulpverlening

'Omdat er dus geen strafbare feiten zijn gepleegd, is hij weer vrijgelaten. Hij wordt dan ook niet vervolgd. Wel wordt hem hulpverlening aangeboden. Dat kan om psychische hulp gaan, maar ook andere soorten hulp', zegt Venema.

Opvallend gedrag

De grote politie-inzet en de komst van de EOD geeft aan dat de politie de zaak erg serieus nam: 'We wilden het zekere voor het onzekere nemen. Er zijn veel meldingen over de man binnengekomen, dus we moesten het wel serieus nemen. Die meldingen gingen onder andere over zijn gedrag', aldus de woordvoerder. Meer wilde ze daarover niet kwijt.