Gevelsteentjes gloednieuw gebouw Alfa-college laten los

Pas twee jaar is het schoolgebouw van het Alfa-college bij de Euroborg in Groningen in gebruik, maar nu al lijkt het af te brokkelen. Met name langs de randen en hoeken van het gebouw laten gevelsteentjes los.
Waar het nieuwbouwpand aan de Boumaboulevard tot voor kort nog helemaal wit was, daar zijn nu zwarte rafelranden te zien. 'Vlak voor de zomervakantie vielen er enkele tegeltjes naar beneden. Overigens heeft dat niet tot ongelukken geleid', zegt woordvoerder Hanneke van de Velde van het Alfa-college.

Geen gevaar

Volgens de school is er geen gevaar meer voor de omgeving: de aannemer heeft inmiddels alle loszittende tegeltjes verwijderd. 'Maar we houden de komende weken de vinger aan de pols', stelt Van de Velde.

Onderzoek

Het is nog onduidelijk waardoor een deel van de circa één miljoen tegeltjes die op de gevel zijn gelijmd loslaat. 'De aannemer doet daar onderzoek naar. Wij verwachten de resultaten hiervan na de bouwvak', zegt Van de Velde.

Oplossing

Het Alfa-college wacht daarna de oplossing van de aannemer af. De tegeltjes moeten in elk geval worden vervangen, maar het is nog onduidelijk bij wie de rekening komt te liggen. 'Maar als er fouten zijn gemaakt, dan zullen we die bij de aannemer claimen', aldus Van de Velde.