Werk- en celstraf geëist voor geweld tegen lastige kroegganger

De Vinkhuizenbar aan de Siersteenlaan in Groningen.
De Vinkhuizenbar aan de Siersteenlaan in Groningen. © Google Street View
Een 46-jarige man uit Groningen krijgt als het aan de officier van justitie ligt 120 uur werkstraf. De man gooide samen met de barman een dronken bezoeker de deur uit, waarbij hij tegen zijn hoofd schopte 'alsof hij een penalty nam'.
Het slachtoffer werd vorig jaar op 30 maart de toegang aan de Vinkhuizenbar in Groningen ontzegd, omdat hij zich vervelend had gedragen.
De bezoeker drong opnieuw binnen en wilde een sigaretje opsteken. De barman pakte de barbezoeker beet en bracht hem naar buiten. Hij kreeg daarbij hulp van de 46-jarige Stadjer, die als klant in de kroeg zat.

Tegen het hoofd

Getuigen verklaarden dat de dronken man werd geslagen. Uiteindelijk schopte de Stadjer de op de grond liggende man tegen het hoofd. 'Alsof de man een penalty nam, zo schopte hij tegen het hoofd', vertelde een omstander later tegen de politie.
Het slachtoffer bleef bewusteloos op straat achter. De man ontwaakte later in het ziekenhuis. Het letsel bleek mee te vallen.

Toch nog een advocaat

De zaak tegen de barkeeper werd uitgesteld. Hij had geen advocaat en krijgt de gelegenheid die alsnog in te schakelen. De rechtbank doet in de zaak tegen de Stadjer over twee weken uitspraak.

Schadevergoeding

De officier eist naast de werkstraf een voorwaardelijke celstraf van een maand voor de 46-jarige Stadjer en vijfhonderd euro schadevergoeding voor het slachtoffer.