Groningers lopen Vierdaagse: 'Voor het eerst en waarschijnlijk ook laatst'

Deelnemers wandelen over de Waalbrug op de eerste dag van de 99ste editie van de Vierdaagse.
Deelnemers wandelen over de Waalbrug op de eerste dag van de 99ste editie van de Vierdaagse. © Piroschka van de Wouw/ANP
In alle vroegte begonnen dinsdagochtend duizenden wandelaars aan de Nijmeegse Vierdaagse. Onder hen ook vele Groningers.
Tijdens onder andere het radioprogramma Vroeg op Noord bellen we met Groningse lopers in Nijmegen.

Zwanger

Onder anderen Reinie Heerema uit Uithuizen deed haar verhaal. Heerema doet dit jaar voor de dertiende keer mee aan de Vierdaagse. Achttien jaar geleden liep ze hem voor het eerst, toen ze 26 weken zwanger was van haar zoon Jan.

Uitgeloot

De afgelopen jaren wilde ze samen met Jan al meedoen aan de Vierdaagse, maar haar zoon werd tweemaal uitgeloot. Dit jaar lukte het wel.

Laatste keer

Voor het eerst, en waarschijnlijk ook voor het laatst, loopt ze samen met haar zoon: 'Volgend jaar wordt hij 18 en dan mag hij niet meer met de 40 kilometer meedoen, maar dan moet hij 50 kilometer lopen. Het is voor ons dus een heel bijzondere editie', vertelt Reinie.

4Daagsie

Vroeg op Noord roept Groningse lopers op een selfie te maken tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Kom je uit onze provincie en loop je mee? Maak dan een selfie, een 4daagsie dus, en mail die op naar vroegopnoord@rtvnoord.nl. Onder de inzendingen wordt een prijs verloot.