Oud-voetballer Dick Nanninga (66) overleden

Oud-voetballer Dick Nanninga is overleden. Dat meldt zijn voormalige club Roda JC.
De aanvaller begon in het amateurvoetbal bij Oosterparkers. Als prof startte hij in 1973 bij Veendam. Daar speelde hij één seizoen, waarna hij overstapte naar Roda JC. Daar speelde hij acht seizoenen.
Nanninga ging in 1982 een kortstondig avontuur aan bij Seiko uit Hongkong en voetbalde vervolgens nog drie jaar voor MVV. Hij beëindigde zijn loopbaan in 1986.

Vijftien keer in Oranje

Nanninga kwam in totaal vijftien keer uit voor het Nederlands elftal. Daarin scoorde hij zes keer. Hij is de enige Groninger die scoorde in een WK-finale. In 1978 maakte hij de gelijkmaker in de finale tegen Argentinië.

Gezondheidsproblemen

Nanninga, die na zijn carrière in Belgisch-Limburg bleef wonen, kampte de laatste jaren met ernstige gezondheidsproblemen.
Vorig jaar moest zijn rechteronderbeen worden geamputeerd. In 2012 werd zijn linkeronderbeen al geamputeerd als gevolg van suikerziekte. Bij die operatie ontstonden complicaties, waarna Nanninga vijf maanden in coma lag.
Dick Nanninga werd 66 jaar.
Dick Nanninga (66) overleden. Scoorde in de WK-finale 1978 de gelijkmaker tegen Argentinië. https://t.co/BhvbWgPdtd
— Ad van Oosten (@AdvanOosten) 21 juli 2015
Dick Nanninga (66), rust zacht...
— SC Veendam (@scveendam) 21 juli 2015
Op 24-jarige leeftijd van de amateurs naar Veendam, voor 350 gulden per maand, 5 gulden per 100 toeschouwers en een tweedehands Opel Kadett
— SC Veendam (@scveendam) 21 juli 2015