Delfzijl tien dagen in het teken van Internationaal Scoutingkamp

Scouting Fivelgroep Delfzijl organiseert dit jaar het Internationaal Scoutingkamp, waarbij scouts uit verschillende Europese landen tien dagen met elkaar optrekken. Om de drie jaar vindt het kamp –steeds in een ander land- plaats.

Nederland

Dit jaar is dus het de beurt aan Nederland en vormt de ijsbaan van Delfzijl de komende dagen het middelpunt van Europa voor de scouts. De ruim 170 deelnemers gaan vlotten bouwen, hiken en paintballen in het bos.
Vriendschap
Het Internationaal Scoutingkamp (IC) bestaat al dertig jaar. Het is een kamp voor bevriende scoutinggroepen uit heel Europa. De basis voor deze internationale kampen wordt gevormd door een aantal groepen in Zwitserland, Denemarken én de Fivelgroep uit Delfzijl.

'Er zijn zelfs huwelijken uit ontstaan'
De achterliggende gedachte is volgens hoofdleidster Nienke Kruidhof van Scouting Fivelgroep Delfzijl het onderhouden van de vriendschappen: 'De meeste oudere leden kennen elkaar al jaren. Er zijn zelfs huwelijken uit ontstaan waarin inmiddels ook al kinderen zijn geboren.'
'We ontmoeten elkaar eens in de drie jaar en zijn dan bijna twee weken leuke dingen aan het doen. De sfeer is altijd goed en het is gewoon super gezellig' zegt Kruidhof.

Iedereen is welkom

Het kamp wordt aanstaande maandag feestelijk geopend en duurt tot en met 5 augustus. Iedereen is volgens Kruidhof welkom: 'Daarnaast hebben we op zaterdag 1 augustus ook nog een open dag en dan kunnen mensen ook gezellig langskomen en meedoen aan verschillende activiteiten'.