Is Kees Sikkema Nederlands meest inspirerende onbekende oudere?

Kees Sikkema
Kees Sikkema © RTV Noord
Is Kees Sikkema uit Baflo de inspirerendste onbekende oudere van Nederland? De 74-jarige is in elk geval de enige Groninger die tot nu toe kans maakt om in de '10 van MAX' te komen - een toptien van inspirerende senioren, samengesteld door de gelijknamige ouderenzender.
Bijzondere dingen

In totaal kwamen er tot nu toe zo'n zestig inzendingen binnen. Uit hen worden tien inspiratoren gekozen. Van die tien komt er uiteindelijk eentje als meest inspirerende onbekende oudere uit de bus. De zender zoekt gewone mensen die bijzondere dingen doen voor hun omgeving.

Voedselbank

Sikkema is genomineerd door Zwaantje Schram. 'Kees is al jaren de man bij de Voedselbank Het Hogeland in Winsum, die dag en nacht klaar staat om mensen te helpen, soms wel zeven dagen per week', zegt zij. 'Hij is voor de vrijwilligers van de Voedselbank een groot voorbeeld van hoe je je kan inzetten voor de medemens.'

Shortlist

Op 31 augustus wordt in het programma Twee Dingen bekendgemaakt welke tien ouderen op de shortlist komen. In de week van 7 tot 11 september zijn die genomineerden te gast in de uitzending. Op vrijdag 11 september wordt bekend of Sikkema de winnaar is.
Stemmen op de Bafloër Voedselbankman én mensen nomineren kan tot 21 augustus op www.10vanmax.nl