Borstkankerzorg Nederland vindt Refaja geen roze lintje waard

© RTV Noord (archief)
Het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal heeft dit jaar geen roze lintje gekregen. Dat meldt RTV Drenthe. Het lintje is een onderscheiding voor goede borstkankerzorg.
Alle ziekenhuizen van Treant Zorggroep, waaronder het Refaja, leveren volgens de Borstkankervereniging Nederland zorg die niet genoeg op patiënten is gericht. Zo is het aantal ingrepen te laag en de wachttijd tot de diagnose te lang.

Strenger

Marcel Kuin, voorzitter van de Treant Zorggroep denkt niet dat er iets is mis gegaan. 'De eisen worden elk jaar een stapje strenger. We zien dat we er niet helemaal aan voldoen. Er zit soms iets te veel tijd tussen de diagnose en de daadwerkelijke operatie.'
'Soms is dat een wens van de patiënt zelf', zegt Kuin. 'Maar het mooiste is als je zo snel mogelijk geholpen kan worden. Dit gaan we naar de toekomst toe zeker veranderen."

Nieuwe poli

De borstkankerzorg van de ziekenhuizen van Treant in Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen wordt binnenkort geconcentreerd op één locatie, namelijk in een nieuwe polikliniek in Hoogeveen. Kuin hoopt dat met dit centrum beter aan de criteria van de Borstkankervereniging kan worden voldaan.

Wel of geen lintje

Volgens Kuin is het afwachten of mensen ook echt per se naar een ziekenhuis met een roze lintje willen. De beide ziekenhuizen in de stad Groningen en de Ommelander Ziekenhuis Groep kregen wél een roze lintje.