Drie Groningse broers zien tegelijk Abraham

Een bijzonder feest in Oude Pekela aanstaande zondag: dan wordt de drieling Harms uit Heiligerlee samen 150 jaar. Drie zoons die op 26 juli 1965 in een keer werden geboren zien alle drie Abraham.
Apetrots

Moeder Anni Harms is apetrots op haar jongens, Ze kan zich de bevalling nog goed herinneren. 'Ik was blij dat ik ervan verlost was', zegt ze. 'De jongens wogen samen 21 pond!'


Wereldnieuws

De geboorte van een drieling was en is erg bijzonder. Wilco, Pieter en Klaas waren dan ook wereldnieuws in Heiligerlee. Dat blijkt ook uit de krantenknipsels die Anni in een fotoalbum bewaart.

Buren

De komst van de drie baby's veroozaakte topdrukte in Huize Harms aan de Kloosterlaan 8. Ook al omdat vader en moeder al een zoon en een dochter hadden. De katoenen luiers moesten op de hand worden gewassen. Gelukkig kwam er hulp van buren bij het verzorgen van de kleintjes.

Steun en toeverlaat

Vader Harms kan de gedenkwaardige verjaardag aanstaande zondag niet meemaken: hij overleed dertig jaar geleden. Haar kinderen zijn de steun en toeverlaat van moeder Harms, die kampt met gezondheidsklachten.' Zonder mijn kinderen had ik het niet gered', zegt ze in haar kleine woning aan de Apollolaan in Oude Pekela.

Verrassing

Wilco, Pieter en Klaas hebben hier en daar signalen opgevangen dat er iets voor hen georganiseerd wordt aanstaande zondag. Maar waar, wat en hoe is hun nog een raadsel.
Moeder Harms lijkt meer te weten. Maar ze doet er -met pretlichtjes in haar ogen- het zwijgen toe.