Ingeving van agent leidt politie naar vermiste Delfzijlster

Het lichaam dat woensdag is gevonden in een auto in het water aan de Damsterkade in Delfzijl, is inderdaad dat van de vermiste Willem Huisman.
Al snel na
was duidelijk dat het om zijn auto ging en onderzoek wees later op de avond uit dat het ook zijn stoffelijk overschot was.
De Delfzijlster verdween spoorloos op 12 augustus 2013 in zijn zwarte Opel Corsa.

Ingeving

De politie vond de auto en het lichaam door een ingeving van een agent die jarenlang contact heeft gehouden met de familie van Huisman: 'Ze kon de zaak niet loslaten en heeft al die tijd contact gehouden. Ook is ze altijd alle tips nagegaan', zegt Ramona Venema van de politie.
'Een tijdje geleden kreeg ze een ingeving dat we daar moesten zoeken, het was een bepaalde combinatie van verstand en gevoel. Ze kent het dossier van A tot Z en het is een plek waar je makkelijk het water in kan rijden. Ze wilde toch nog één laatste poging doen en dat heeft tot dit resultaat geleid.'

Misdrijf?

'We zijn nooit uitgegaan van een misdrijf. Zelfdoding zou kunnen, dat is helaas één van de scenario's waar we wel rekening mee houden. Maar nogmaals, een misdrijf is uitgesloten', zegt Venema.

Rust voor familie

Voor de familie van Huisman is er nu duidelijkheid, zegt de woordvoerder: 'Het is natuurlijk wel heftig en dat hakt er wel in, dat heeft impact. Maar er is nu wel duidelijkheid. Hopelijk kan het hen wat rust bieden.'