Initiatiefnemer Wereldbazar: 'Wij gaan door'

© Flickr / Creative Commons
De initiatiefnemers van de Wereldbazar in Winschoten gooien de handdoek niet in de ring. 'Wij gaan door', zegt Jimmy Güren vastberaden.
Negen jaar
bezig

Güren en zijn partner Petra van Gaanderen (directeur van de Wereldbazar) willen in Winschoten een Oosterse weekendmarkt bouwen met ruimte voor vijfhonderd kleine winkeltjes. Inmiddels zijn ze negen jaar bezig om hun plan van de grond te krijgen. Eerst in Nieuweschans in de voormalige gemeente Reiderland, nu in Winschoten in de gemeente Oldambt.

Roet in het eten

De initiatiefnemers kregen al tegenslag op tegenslag. Nu gooide woensdag ook nog de Raad van State roet in het eten. De hoogste bestuursrechter verwees de provinciale ontheffing en het gemeentelijke bestemmingsplan voor de bazar naar de prullenbak. 'Jammer, maar we laten ons niet uit het veld slaan', zegt Güren. 'We gaan zo snel mogeljik weer om de tafel met de gemeente.'

Werkgelegenheid

Wethouder Kees Swagerman (SP) liet woensdag al weten dat Oldambt zo snel mogelijk actie wil ondernemen om het plan - dat moet zorgen voor werkgelegenheid en veel bezoekers - te realiseren. Gedeputeerde Fleur Gräper (D66) zei dat provincie en gemeente hun huiswerk opnieuw moeten doen.
De Winschoter winkeliersvereniging Handel & Nijverheid en Stichting Outlet- en Funshoppingcentre Carillon hadden bezwaar gemaakt tegen de de plannen.
Lees hier meer over de Wereldbazar: