Ook reclamebelasting voor 'censuurstickers'

Tandarts Hoeksema in Winschoten krijgt een rekening van bijna drie duizend euro als hij zijn protestborden tegen de gemeentelijke reclamebelasting niet binnen zeven dagen weghaalt.
Censuur

Hoeksema plakte vorige week twaalf borden af met stickers met daarop de tekst 'Censuur in verband met reclamebelasting'. Volgens de gemeente Oldambt komen ook die borden in aanmerking voor belasting en dus kan Hoeksema een behoorlijke rekening krijgen als hij de borden niet weghaalt.

Klucht

'Het is een klucht', reageert Hoeksema, die vindt dat medici een ontheffing moeten krijgen voor de belasting. Eerder protesteerde tandarts Jalink al tegen het besluit van de gemeenteraad om ook medici te belasten en niet alleen winkeliers.

Nieuwe borden

Hoeksema wacht de rekening van de gemeente niet af en kiest eieren voor zijn geld. De komende dagen plaatst hij nieuwe borden. 'Ik heb inmiddels contact gehad met een reclamebureau. Ik hoop dat het lukt. Als ik borden plaats met de tekst 'tandarts', zonder de naam van de praktijk, dan hoef ik namelijk niets te betalen.'

Betaald parkeren

De reclamebelasting in Oldambt is ingevoerd omdat de gemeente geld misloopt door het afschaffen van het betaald parkeren. Met de ondernemers zijn hierover afspraken gemaakt. De opbrengst van de reclamebelasting wordt gebruikt om evenementen te organiseren in de binnenstad.

De medici zeggen daar niets aan te hebben.