Tennisclub Winsum serveert oud-toptennissers bitterballen

Het tennistoernooi van Wimbledon staat bekend om zijn aardbeien. In Winsum wordt het publiek verwend met bitterballen. En niet alleen de toeschouwers. De wedstrijden worden zelfs onderbroken om met de schaal bij de spelers rond te gaan.
De vereniging uit Winsum bestaat dit jaar 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan werden Jacco Eltingh en Sjeng Schalken uitgenodigd om met leden van de club een aantal dubbelpartijen te spelen. Beiden hebben een grote staat van dienst.

Mosterd in oog

Eltingh pakte drie bitterballen van de schaal. 'Eén bitterbal raakte ik verkeerd en daardoor kreeg ik mosterd in m'n oog. Vanaf nu is mijn associatie met Winsum lekkere bitterballen', grapte de dubbelspecialst die samen met Paul Haarhuis het dubbelspel van alle vier de Grandslamtoernooien wist te winnen.
Schalken, die ooit elfde op de wereldranglijst stond, voegde eraan toe: 'Ik heb het nog nooit meegemaakt, maar ze smaakten goed.'

Van zijn leven

Het lot besliste over wie mee mocht spelen met of Eltingh of Schalken. De jonge Dirk Jan Binnema uit Eenrum beleefde daardoor de avond van z'n leven. Hij speelde met Sjeng Schalken aan z'n zijde.
De jongen nam de plek in van z'n moeder die haar tennisoutfit niet bij zich had. Henri Bierling stond naast Eltingh aan de overkant van het net. De oud-speler van het eerste elftal van VIBOA uit Winsum bleek ook aardig met een tennisracket overweg te kunnen.